Kritikák.

Once Critique

Első kritikámat Köszönöm http://justcloeseyoureyesandloveher.blogspot.hu/ oldalnak ! :)  Megfogadom a tanácsod.:)


Kinézet: A fejléc fantasztikusan szép. Az én tetszésemet elnyerte. c: A háttér illik a fejléchez, és a design-hez is. :) Az viszont nem tetszik, hogy pici betűk vannak. Ezt egy picit talán máshogy lehetne, mert túl szembetűnő. Nagyítsd fel egy nagyon picit a betűket. Használj Trebuchet betűtípust. :) Én személy szerint annak vagyok a híve, hogy a modulok (itt a főoldal, chapters, és stb-re értem.) na szóval ezek nekem jobban tetszenek ha a fejléc alatt vannak. De, itt ebben a blogban pont jó, ha oldalt helyezkednek el. :) De amúgy nagyon jó a kinézet. c: 
10\8 

Történet: Bevallom, hogy csak össze-vissza olvasgattam a blogot, mert -ahogy már említettem- nem bírtam olvasni, mert a betűk túl kicsik. Járt a szemem. Mindegy. Örülök, hogy egy film'ről' írtál fiction-t. Nem szeretem a Teen Wolf-ot, de ez a blog annyira megfogott, hogy ígérem meg fogom nézni pár részét ennek a sorozatnak. :) 
Nagyon jól fogalmazol, helyesírási hibákat nem találtam. 
10\9

 Second Critique
 Második kritikámat köszönöm a http://kritikatolunkneked.blogspot.ro/ oldalnak! :) Igyekszem a Chat ablakkal. (:
                                                                           ~Fejléc:
  Nekem nagyon tetszik, én biztosan nem cserélném le.
                                               10/10
~Háttér, Sablon:
  A sablon, a háttér és a fejléc is passzol egymáshoz nincs mibe belekötnöm.
2 x 10/10
~Történet:
  Be kell, hogy valljam neked, hogy eddig tetszik a történet. Jól fogalmazol, nincsenek helyesírási hibáid. A részek hossza pont jó. Már nagyon várom az új részt!
10/10
~Modulok:
  Nekem semmi bajom sincs velük csak hiányolom a Chatet, én a helyedbe betennék egyet.
10/9
Összesen:50/49
G.B.Evelyne

 Third Critique

 Fejléc: Furcsa, de... tetszetős. 10/10
Írás: Szépen fogalmazol. 10/10
Történet: Egy kicsit éreztem csak érdekesnek, de annyira nem keltette fel a figyelmemet. 10/9
Elrendezés: Hiányolom azt a rész ahol a fejezetek vannak. 10/9
Teljes kinézet: Én egy kicsit sötétítenék a háttereden. 10/9
Összes pont: 50/47


    Fourth Critique

Negyedik kritikámat köszönöm szépen a http://kritikatolunkneked.blogspot.hu oldalnak! :) Tanácsoóaid megfogadom, dolgozom rajtuk!


~Fejléc .:
Nekem tetszik. Nem tudom meg magyarázni miért, de amikor rá nézek azt kell, hogy mondjam " tetszik ".
10/10

~Sablon, Háttér .:
Semmi problémám egyikkel sem.  Nagy összhang van a blogod kinézetésben. 
2 x 10 / 10

~Történet .:
Bele olvastam a történetbe és nekem nagyon be jön. Azt el kell, hogy mondjam kevés fictiont olvasok, de ez meg győző. A rész tartalmas és hosszú, a fogalmazásoddal és a helyesírásoddal nincs gond. Csak így tovább!
10/10

~Modulok .:
Nem sok mindenbe van bele kötni valóm, csak például lehetnének rendezett képeid és egy kis szereplő ismertetést is csinálhatnál az oldalakba. Nagyon hiányolom még a chatet is és szerintem kérhetnél cseréket is, hogy jobban népszerűsítsd a blogot, amit Facebookon is csoportokban meg tehetsz. 
10/6

Összesen .: 50 / 46
Réka S. :)


 Fifth Critique

Nagyon szépen köszönöm az ötödik kritikámat faith-nak!  Mindenképp megfogadom a tanácsaid!

Kinézet: Annak ellenére, hogy a fejlécet nem te csináltad, írnék róla néhány sort. Egész szépen van kivitelezve, bár szerintem nem volt olyan jó ötlet ekkora méretben rárakni a főszereplőket. Értem én, hogy körülöttük forog a történet, de szerintem jobb lett volna egy picivel kisebben. Másba nagyon nem tudok belekötni, egyedül talán abba, hogy a srácnak a bal szeme szebb lenne, ha látnánk is. Egyébként minden más oké. Ami az oldal többi részét illetni, elég vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt, szerintem jobban jártál volna egy sötétebb háttérrel. Sokkal szebb lett volna az összhatás. Az tartalom mögötti háttér szélének a lekerekítése sem volt a legjobb ötlet, ahogyan maga a színe sem. Ez is főleg azért van, mert így a fő háttértől nagyon elüt. A bejegyzések szövegét a helyedben sorkizártra állítottam volna, mivel így nem túl szép. Néhol a betűméret szinte olvashatatlan, bár gondolom ezt te is észrevetted. Ahogy azt is, hogy az első bejegyzés alján szintén lehetetlen elolvasni a szöveget. Az a rózsaszín nem igazán kellett volna oda. Az oldalsáv rendben van, nem találtam benne nagyobb hibát. Maximum annyit, hogy kereshettél volna méretben nagyjából megegyező képeket, úgy kicsit szebb lett volna az összkép, de ez már tényleg csak apróság.
Összességében nem rossz, igazából a háttér az, ami nagyon nem illik a képbe. Ha azon változtatsz, sokkal jobb lesz.

Történet: Hogy őszinte legyek, egy részt sem láttam a Teen Wolfból. Ennél fogva fogalmam sincs, hogy mi a történet lényege, mi a fő szál. De ettől most próbálok eltekinteni. Nekem az első néhány fejezet kicsit olyan, mintha valami Alkonyatszerű történetet olvastam volna, csak éppen fordított helyzetben. Az apja helyett az anyjához költözik, új iskola, új kocsi. Ezt főleg akkor éreztem, mikor Adolfine belépett az osztályterembe az igazgatóval. Esküszöm, csak egy ventilátort kell odaképzelnem, és látom is magam előtt Edward Cullen zavart pillantását. Aztán Brad, a természetesen nagyon menő csávó, akinek senki sem elég jó, hirtelen megkedvel Ad-et. Ettől az enyhe Alkonyatbeütéstől eltekintve a fogalmazásmódod jó, egy-két apró hibán kívül. Ugyanezt tudom elmondani a helyesírásodról, csak egy-két vesszőhibát találtam, néhány igekötős igét külön írtál, illetve néhány szót elgépeltél.
A történetre visszatérve, a harmadik résztől kezdve kezd érdekessé válni a sztori, kíváncsi vagyok, hogy mi történhetett Ad fejében. A legendák is felkeltették az érdeklődésemet. Igazából, amennyire kedvtelenül indultam neki az elején, annyira kezdett tetszeni a végére. Szerintem érdemes folytatnod, mindenképpen jó irányba haladsz. Ja, és nyertél magadnak egy rendszeres olvasót. :)

faith

Sixth Critique 

Köszönöm Szépen a kritikát! :) http://hipster-land-critics-design.blogspot.hu/

Kinézet: Láttam a régebbi fejléceket és én azt javaslom, hogy cseréld le a mostanit az első fejléc valamelyikére. Persze ez sem rossz, sőt szép, de ha össze kellene hasonlítanom őket, akkor azok legszebbek. A mostanin a srác nagyon furcsa nekem. Miért kék és miért van az füstféle a szeménél? 
Ami nagyon fontos, hogy állítsd szélesebbre a blogot, mert nincs háttér és az a nagy feketeség mindkét oldalt elég zavaró. A betűméretet is nagyobbra állítanám egy kicsit, mert egy idő után nehéz már olvasni. Illetve a betűtípusokat is megvariálnám egy kicsit, mert elég unalmas. A bejegyzések vagy a modulok címe lehetne valami díszesebb betűtípussal. A modulsávod nagyjából rendben van viszont a blogarchívumot feljebb tenném és az Akik itt jártak modul címét átírnám, mert ez nem helytálló. 
Értékelés: 7/10

Történet: Egyáltalán nem ismerem ezt a Teen Wolf nevű sorozatot, szóval egy teljesen független történetről  írom a véleményem. Jól fogalmazol, jók a leírásaid, a történet izgalmas. Néhány elírást és kisebb helyesírási hibát találtam, azért erre figyelj oda a későbbiekben! Többször olvasd át a  bejegyzést mielőtt közzéteszed! 
A negyedik fejezetben elvesztettem a fonalat, reménykedtem hogy majd az ötödik bejegyzésben választ kapok mindenre, de inkább még bonyolultabb lett minden. Remélem ez csak figyelem fen tartása végett van, azért hogy az olvasók kíváncsiak legyenek a következő fejezetekre. 
Értékelés: 9/10 

Összesen: 16/20
Seventh Critique

Köszönöm a hetedik kritikámat a http://www.villamlany-kritikak.blogspot.hu/2013/12/9-kritika.html oldalnak! :)
Design, Kinézet

Mivel láttam, hogy nem te csináltad ezt, ezért nem mondok róla semmit, csak pontozok: 10/10
Történet, Írásmód

Gyönyörűen fogalmazol. Élvezet olvasni a sorok közt.
A történet nagyon jó. Titkos kedvenceim ezek a blogok. Nyugodt, és kiegyensúlyozott. Tökéletes! 10/10

Eighth Critique

Köszönöm a nyolcadik kritikámat a http://kritikafejl.blogspot.hu/2013/11/24-kritikaa.htm oldalnak! :) (örülök, nekem is ő a kedvenc :D )


Kinézet: Oké először is meg kell jegyeznem Stiles Stilinski <3 ( Imádom a TW-ot és ő a kedvencem) a Fejléc nagyon nagy jóóó és a háttér is illik hozzá nagyon jó úgy ahogy van:) 5/5

Történet: Tökéletes.. Imádom.. Titokzatos még is kiismerhető.. nagyon jóóó:))) Viszont.. figyelj az írásra többször is olvastam mosolyogtam helyett solyogtamat..:) de ez nem gátol abban hogy 5/5

Összesen: 10/10

 Ninth Critique
 Köszönöm a kilencedik kritikámat a http://wlaatr.blogspot.hu/2013/12/opposition.html oldalnak! :) 

Kinézet: A fejléc szép. igényes munka, a háttér illik hozzá, minden más szín is tökéletes összhangban van. Bár látom nem te csináltad, ezt el kellett mondanom, és egy-két apró dolgot én elmondanék, amin változtass szerintem. Elsőnek is, rendezett képek! Nem szép, hogy 3 különböző méterű kép van az oldalsávodban. A másik problémám pedig - mondjuk ez nem olyan vészes -, hogy a szöveg színét én megváltoztatnám feketére, mert így nehéz olvasni. Mint mondtam, ez nem sürgős, de én a helyedben megváltoztatnám. Hiányolom a chat-et. Az fontos, hogy tudjanak veled kommunikálni más bloggerek, illetve olvasók! Óh, és írj sorkizárttal! Az sokkal szebb. Ennyi változtatni valót láttam. Ezeken kívül nagyon szép a kinézet. :) Pontozás: 5/4
Történet: Hú, megfogott! Nagyon megfogott! A fogalmazásod nagyon szép, és érthető, gyönyörűen leírod a a környezetet, a történéseket, a lány érzéseit. Helyesírási hibát sem találtam benne. Szerintem nagyon egyedi a történeted. Nagyon örülök, hogy a Teen Wolf-hoz hasonlít, mert egyik kedvenc sorozatom, így nagy lelkesedéssel kezdtem bele. A kapcsolat, ami Brad, és Adolfine között kialakult, egyre érdekesebb, és csak úgy vonzza az olvasót. Annyira áttudtad adni az érzéseket, hogy miközben olvastam, én is olyan zavartnak éreztem maga, mint Ad. Tény, hogy picit zavaros, amit írsz, de ezt jó értelemben mondom. Ezzel tökéletesen éreztetni tudod azt a káoszt, ami a főszereplőt körülveszi. Sajnálom, hogy nem tudok hosszabb kritikát írni, de annyira még nincs kiterjedve a történet, hogy teljesen belemélyüljek. Eddig nagyon tetszik, és érdekes is volt, megéri folytatni, szóval csak így tovább! :) Pontozás: 5/5

Össz.: 10/9
 

1 megjegyzés:

  1. http://kritikafejl.blogspot.hu/2013/11/24-kritikaa.html Kéész a Kritikáád:)))

    VálaszTörlés